Salon Dekorasyon Fikirleri 2023 | İşinizi Kolaylaştıracak 5 Öneri

Kendi tarzınıza uygun, kendinizi ait hissedeceğiniz, vakit geçirmekten keyif alacağınız bir salon dekore etmek ve salon tabloları seçmek sandığınız kadar zor değil.

Birbirinden farklı hikayelere sahip, orijinal ve el yapımı tablolarla hem salonunuzu dekore edebilir hem de her baktığınızda sizi mutlu edecek sanat eserlerini evinizde sergileyebilirsiniz.

Hem de bunun için devasa bütçeler ayırmanıza gerek yok. Bu yazımda her bütçeye uygun bir şekilde uygulayabileceğiniz, salon dekorasyon fikirlerinden bahsedeceğiz.

Salonunda Sanatın Yer Alması için 3 Neden

Oturma odaları evin en ortak alanıdır. Oturma odanızın tarzı ne olursa olsun amacı sosyalleşmek ve etkileşim kurmaktır. Bu yüzden oturma odaları evde cömert bir miktarda sanatı bulundurmayı hak etmekte.

İşte oturma odanızda sanatın bulunması için 3 neden:

Harika bir sohbet başlatıcı

Sanat, sohbet konusu açmak için oldukça iyi bir seçenek. Bir sanat eseri hakkında birçok yorumu beraberinde getirerek insanlar arasında buzu kırmak için harika bir araç olur.

Aynı zamanda insanların sanat hakkında yaptıkları yorumlar, hayata dair görüşleri ve kendileri hakkında birçok şey anlatır. Kalabalık yemeklerde, yemek odası tabloları ile evinizi dekore etmek iyi bir seçenek olabilir.

Tablolar odanızın son dokunuşu gibidir. Eksik kalan renkleri, dokuyu odaya katar ve onu bir kişiliğe büründürür.

Aynı zamanda sanat, kendinizi anlatmanın sözsüz bir yolu gibidir. Sizin tarafınızdan seçilmiş bir tablo kendiniz hakkında birçok şey anlatabilir.

Salonunuzdaki objelerle bir uyum sağlar

Konu dekorasyon olunca kullanabileceğiniz tek araç tablolar değildir. Seçtiğiniz tablonun salonunuzdaki saat, halı, aksesuar gibi diğer objelerle sağladığı uyum başlı başına bir hikaye yaratır ve bütünlük sağlar.

Sanata zamanınızı, paranızı ve emeğinizi yatırmaya karar verdiğinizde -ki bu çok iyi bir karar- , odanıza o mükemmel dokunuşu yapmak için doğru tabloyu seçmek oldukça önemlidir.

İşte seçiminizi yapmaya yardımcı olacak ipuçları.

Salon Dekorasyon Örnekleri

Doğru Konumu Belirlemek

Tablonun odadaki konumu, odaya en iyi değeri katabileceği yer olmalıdır. Tabloya hak ettiği görünürlüğü verebilecek ve aynı zamanda doğru miktarda ışık alabilecek bir yer seçilmelidir.

Doğru Renkleri Seçmek

Nasıl çok bol veya çok dar bir kıyafet size yakışmayabilirse aynı şekilde çok büyük ya da çok küçük bir tablo da bulunduğu ortama yakışmayabilir. Çok büyük bir duvarda küçük bir tablo güzel durmayacaktır, aynı zamanda küçük bir duvarda da büyük bir tablo.

Ayrıca tablonuzu bir mobilya veya bir konsolun (başka bir obje de olabilir) üstüne yerleştirecekseniz, tablonuzun boyutunun üstüne yerleştireceğiniz objenin boyutunun ⅔’ünü geçmemesine özen gösterin. 

Salonunuzun Tarzını Göz Önünde Bulundurun

Salonunuzun belli bir tarzı varsa bunu göz önünde bulundurarak tablo seçmek, kararınızı oldukça kolaylaştıracaktır. Eğer oturma odanız nostaljik bir görünüme sahipse, klasik salon tabloları ya da geleneksel resimler seçmek mantıklı olacaktır.

Modern bir görünüme sahip bir oda için modern salon tabloları ya da soyut resimler seçmek uygun olabilir. Minimalist bir salonda sade renk tonları ve figürler barındıran minimalist tablolar salonunuzu tamamlar. 

Salonunuzu belli bir temaya göre dekore ettiyseniz bu temayı göz önünde bulundurmak da oldukça akıllıca olacaktır.

Örneğin yazlık bir görünümden esinlendiyseniz salonunuza deniz manzaralı tablolar ya da deniz resimler asabilirsiniz. 

Daha önce de belirttiğim gibi seçtiğiniz sanat eseri, kişiliğinizi ve zevkinizi büyük ölçüde tanımlar. Bu yüzden, kim olduğunuzu ve neye inandığınızı, dünyayı nasıl gördüğünüzü tanımlayan bir parça seçmek en iyisidir.

Duvara Tablo Nasıl Asılır?

Doğru tabloyu seçmek kadar tabloyu duvara doğru bir şekilde asmak da önemlidir. Duvara tablo asma yöntemleri birkaç tanedir. En klasik çözüm olarak tablolarınızı duvara çiviyle sabitlemektir.

Kanvas tabloları duvara asma yöntemlerinden biri de çift taraflı bantlar kullanmaktır. Tablonuzun boyutu ve ağırlığı göz önünde bulundurularak doğru miktarda çift taraflı bant ile tablonuzu rahatlıkla duvara asabilirsiniz.

Oturma odaları; misafirlerimizi ağırladığımız, ailece vakit geçirdiğimiz, kalabalık yemeklerin yendiği, belki de evde olduğumuz zaman en çok vakit geçirdiğimiz alanlardır.

Bu kadar çok vakit geçirdiğimiz bir alanın tarzımıza göre ve kendimizi huzurlu hissedeceğimiz şekilde dekore edilmiş olması önemlidir. Bu yazımda evimizde sanatın neden olması gerektiğini ve doğru tabloyu nasıl seçeceğimizi anlattım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. 

Yeni koleksiyonlara hemen göz at!

Sanatyapıyo

Sanatyapıyo, online sanat topluluğu. Sergi, koleksiyon ve eser pazar yeri platformu.

Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close