Evinizin Vazgeçilmezi Yağlı Boya Tablolar

Resim ile ilgilenen her sanatçının kendini ifade edebileceği pek çok teknik alan vardır.  Bu tekniklerden en çok tercih edilenlerden biridir yağlı boya tablolar.

Yağlı boya tabloların bu kadar yaygın olarak kullanılmasının başlıca sebebi diğer boyalara kıyasla dayanıklı olmalarıdır, ayrıca renkleri de diğerlerine göre çok daha canlı ve parlak bir formdadır.

Bunun yanında sanatçının tablosuna vermek istediği duygu ve derinliği de yağlı boya tablolar üzerinde doğru bir şekilde işleyebilmesidir.

On beşinci yüzyılın başlarından itibaren Jan Van Eyck öncülüğünde popülerleşmeye başlamasına rağmen, yağlı boya tabloların çok daha öncesinde kullanıldığına dair bulgular da mevcuttur. 

Önceleri renk pigmentlerinin çeşitli yağlar ile karıştırılarak elde edildiği yağlı boyalar tiner ile karıştırılarak inceltilebiliyordu. Resimde verilmek istenen derinliğe göre ise birbirinden farklı yağlar ile karıştırılan boyalar aynı tabloda kullanılabiliyordu.

Günümüzde ise yağlı boyalar endüstriyel imalat yöntemiyle kolayca üretilip satışa sunuluyor. Yapımı geleneksel boyaların yapımına oldukça benzese de bu boyalar tiner yerine su ile açarak kullanılabiliyor. 

El Yapımı Yağlı Boya Tablolar

Baktıkça kendine hayran bıraktıran el yapımı yağlı boya çalışmaları meraklıları için farklı anlamlar ifade edebilir. Bu sebeple sanatseverler bu eserleri diledikleri yerde sergilemek isterler. Galerilerde, iş yerlerinde ve birbirinden farklı mekanlarda sergilenen tabloların en güzel durabileceği yerlerden biri de evinizin duvarlarıdır.

Salonda, antrede ya da yatak odanızda kullanabileceğiniz yağlı boya çalışmaları o çok özendiğiniz dekorasyonunuza ayrı bir hava katmasının yanı sıra kişiliğiniz ve ilgi alanlarınız ya da genel duygu durumunuz hakkında ziyaretçilerinize küçük ipuçları da verebilir. 

Salon İçin Yağlı Boya Tablolar

Evinizin salonunda kullanabileceğiniz tablolar ise başlı başına tüm odanın ambiyansını bir anda kolayca değiştirebilir. Sizi günlük hayatın kasveti ve monotonluğundan kurtaracak bu tablolar aynı zamanda salonunuzun bütünleyici parçası da olabilir.

Her ne durumda kullanılırsa kullanılsın bu tablolar kısa zamanda kuşkusuz evinizin vazgeçilmezleri arasında yerlerini alacaklardır. Öyle ki edindiğiniz bir tablonun ardından kısa bir süre sonra evinizin her odasını bu eserler ile doldurmak isteyebilirsiniz.

Modern Yağlı Boya Tablolar

Sanatçıların iç dünyalarını tuvale işlediği el yapımı tablolar içerisinde birbirinden farklı duyguyu barındırmasının yanı sıra gösterilen emeğin de adeta bir göstergesidir.

İnce detaylarda saklanan derin anlamlar ve bütünlüğün seyircisine verdiği ilham bahsedilen tabloları çok daha değerli kılmaktadır.

Bu sebeple ressamların elinden çıkan her eser eşi bulunmaz ve biricik olma özelliği taşır. El yapımı yağlı boya tablolar bu özellikleri ile aynı zamanda sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz, ince düşünülmüş birer hediye seçeneği de olabilirler. 

Modern Soyut Yağlı Boya Tablolar

Modern akımda etkinliğini günden güne arttıran soyut yağlı boya tablolar günümüzde sevenleri tarafından ev ve işyerlerinde kullanılmak üzere sıklıkla tercih ediliyor. Modern soyut tablolar biçimler ve renkler arasındaki ilişkiyi keşfederek yepyeni bir anlayış sunmayı amaçlar.

Sanatçılarının çoğunlukla zamansız olarak nitelendirdiği bu eserler birçok farklı akımdan etkilenmiş ve kendinden sonra ortaya çıkan birçok akıma da ilham kaynağı olmuşlardır. Sanatçının ruh halini ve deneyimlerini öznel olarak ifade edebildiği bu tablolar sanatsever çevreler tarafından halen popülaritesini korumaktadır.

Bu durum da ressamların kendilerini özgürce ifade edeceği bu alanda çok daha fazla çalışma yapılmasına zemin hazırlar. Sanatçı kadar sanat aşıklarının da ilgisine ulaşan modern soyut yağlı boya tablolar çevrenizi ve hayatınızı renklendirmek için akıllıca bir seçim olacaktır.

Sanatyapıyo

Sanatyapıyo, online sanat topluluğu. Sergi, koleksiyon ve eser pazar yeri platformu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close