2023 Beşiktaş’ın En İyi 6 Sanat Galerisi

Beşiktaş, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan bir ilçedir. İstanbul’un merkezinde bulunması nedeniyle oldukça hareketli ve canlı bir yerdir.

Boğaziçi’nin kıyısında yer alan Beşiktaş, yürüyüş ve deniz manzarası keyfi sunar.

İstanbul’un önemli tarihi ve kültürel yerleri arasında Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii ve Beşiktaş Meydanı gibi yerler de Beşiktaş’ta yer almaktadır. 

Beşiktaş’ta Sanat

Beşiktaş’ta, sanat galerisi seçenekleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Semtte birçok modern sanat galerisi, sergi alanı ve müze bulunmaktadır.

Beşiktaş’ta düzenlenen sergiler, sanatseverlerin ilgisini çeken yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini içermektedir.

Bu sergiler, yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirilir.

İşte Beşiktaş’da ziyaret edebileceğiniz en iyi 5 sanat galerisi:

Art Parisa Gallery

Art Parisa Gallery, 2018 yılında sanat dünyasına yeni adım atan yetenekli, genç ya da yetişkin sanatçıların eserlerini sergilemelerini ve sanat dünyasına kazandırmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Galerideki güncel sergiler için tıklayın.

Milli Saraylar Resim Müzesi

1937-2010 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olarak İstanbul Resim ve Heykel Müzesi adıyla hizmet veren Milli Saraylar Resim Müzesi, Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi üzerinde yer alır.

Galerideki güncel sergiler için tıklayın.

Sevil Dolmacı Art Gallery

Sanat danışmanı Sevil Dolmacı tarafından 2020 yılında Villa İpranosyan binasında kurulmuştur.

Galerideki güncel sergiler için tıklayın.

Galeri Selvin

1985 yılında Ankara’da kurulan galeri, 2006 yılında İstanbul’da faaliyete geçmiştir.  İtalya’nın önemli galerilerinden Liquid Art Systems ile işbirliği yapan Galeri Selvin, sanatseverleri yurt dışında yaşayan Türk ve yabancı sanatçılarla da bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Gözde Aylis’in kişisel heykel sergisi ‘ Çiçek Tanıdık  Yüzler , Farklı  Ruhler’ 8 Nisan 2023 tarihine kadar görülebilir.

Galerideki güncel sergiler için tıklayın.

Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi

Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulmuştur. 2.500 metrekarelik sergi alanı ve 5 metrelik tavan yüksekliği, konferans salonu ile Avrupa’daki müze formatındaki sanat galerileri arasında yer almaktadır.

Galerideki güncel sergiler için tıklayın.

Bonus: Online Galeri Sanatyapıyo

2021 yılında kurulan 72 ilden 5000’in üzerinde sanatçıya kişisel galerilerini oluşturma imkanı sunan Sanatyapıyo şüphesiz sanatı çok daha ulaşılabilir ve tüketilebilir kılıyor.

Sahip olduğu sanatçı çeşitliliği ile eşsiz bir koleksiyona sahip olan platform süratle büyürken Koç Üniversitesi ve İş Bankası tarafından da destekleniyor.

Bağımsız sanatçıları keşfetmek için mutlaka ziyaret edin!

Bağımsız sanatçıları keşfet

Sanatyapıyo

Sanatyapıyo, online sanat topluluğu. Sergi, koleksiyon ve eser pazar yeri platformu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close