ArtAnkara 9. Sanat Fuarı

ArtAnkara ilk kim tarafından ve ne zaman düzenlendi?

İlk olarak Mart 2015 tarihinde Atis Fuarcılık yöneticisi Bilgin AYGÜL tarafından ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ArtAnkara bu yıl 9. kez gerçekleşti.

42 ülkeden 1500’ün üzerinde sanatçının katıldığı fuarı 60 binden fazla sanatsever ziyaret etti.

Yerli ve yabancı ressam ve heykeltıraşlar, sanat galerileri, güzel sanatlar fakülteleri, vakıflar, dernekler, çağdaş sanat müzeleri, koleksiyonerler ve belediyeler gibi birçok kişi ve kurumun katıldığı ArtAnkara bu yıl da tüm ihtişamıyla Ankaralı sanatseverleri ağırladı.

Fuarda 15 sempozyum ve söyleşi, 17 tane performans ve proje katılımcılarla buluşarak muhteşem bir sanat şölenine imza atıldı.

ArtAnkara’ya hangi sanat türünden eserler katıldı?

Sanatçıyla sanatseveri buluşturan ArtAnkara, resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, baskı, dijital art, yeni sanat akımları, koleksiyonlar, sanatsal yayınlar ve medya türünde, alanında sektörün en iyilerinin katıldığı ve her yıl bir öncekinden daha kaliteli sanat eserleri ve sanatçının iştirak ettiği, her yıl bir öncekinden daha fazla ziyaretçinin ziyaret ettiği, ülkemizin en heyecanla beklenen fuarlarından biri oldu.

Bastonlarıyla, bebek arabalarıyla, çoluğuyla çocuğuyla, işten çıkıp ya da hafta sonunda koşa koşa gelen Ankaralılar bir günde bitiremedikleri, tekrar tekrar ziyaret ettikleri fuarda sanatçılarla tanışma, konuşma fırsatı buldukları sıcak ve samimi bir ortamın yanı sıra, sanat eserlerine de birinci elden ulaşma şansı yakaladılar.

ArtAnkara ve deprem

Bu yılki mottosu “Bilim ve Sanatla İyileşeceğiz” olan ArtAnkara’da, depremden etkilenen 11 ilden sanatçı ve galeriler de katılım gösterdi.

ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin AYGÜL, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin tüm sanat camiasını derinden etkilediğini belirterek “Ruhlarımıza tazelik getirmek, iyileştirmek ve güçlendirmek adına ‘bilim ve sanatla iyileşeceğiz, acımız içimizde ama yaşamaya devam etmeliyiz’ mottosuyla bu fuarı yapmaya karar verdik” dedi.

Bu yıl fuarın misafir ülkesi olan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov da, depremler nedeniyle Türk halkının acısını paylaştıklarını ifade ederek, insanların sanata sadece iyi günlerde değil, acılı günlerde de ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından “Sanatçı Onur Ödülü” Hasan Pekmezci’ye, “Kurum Onur Ödülü” Burhan Doğançay Müzesi’ne ve “Sanata Katkı Onur Ödülü” Kıymet Giray’a verildi.

Resimlerle ArtAnkara

ArtAnkara’dan geriye kalan resimlerimi görebilirsiniz:

Fidel Yokuş

Önce çizemediklerimi yazdım. Şimdi yazamadıklarımı çiziyorum. Kusurlarımız bizi eşsiz yapan şeyler. Her şey kusurlu, her şey hatalı ve eksik. Aynı zamanda kalıcı ve sonsuz bir güzelliğe sahip. O yüzden de kozmik düzen içerisindeki kaosu seviyorum, hem karmakarışık hem de muhteşem bir ahenk içinde... Kuralları sevmiyorum. Sınırları da... Taşsın tuvalden dışarıya resim. Nerede başlayıp nerede bittiği belli olmasın. Plansız ve kendiliğinden olsun. Her şey birden bire olsun. Hepimizi bu güzel havalar mahvetsin. Aşka ve direnişe, şiire ve masallara, sihre ve mucizelere inanıyorum... Her defasında ilk kezmiş gibi seviyorum, her defasında ilk kezmiş gibi yapıyorum resimlerimi. Benim resimlerim makyaj yapmış acılarım, kokusuz çiçeklerim, uçamayan kuşlarım, hayra yorulmayan düşlerimi saklıyor. Kendimi resimlerimle aklıyorum. Her biri yeni bir kapı açıyor benim için. Sonra çıkıp gidiyorlar açtıkları o kapıdan hiç tanımadığım insanların evlerine...Başkalarının hüzünlerine, mutluluklarına, aşklarına tanıklık ediyorlar. ''Derken karanfil elden ele...''"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close