Renklerin Kendine Özgü Bir Enerjisi Olduğunu Biliyor Musunuz?

Her rengin farklı bir amacı ve iyi gelen bir tarafı vardır aslında.

Çağlar öncesine dayanan renklerin enerjisi, Mısırlılar ve Uzak Doğulular tarafından hastalıkların tedavisinde kullanılmaktaydı.

Yıllar içerisinde doğadaki tüm renklerin bir enerjisinin olduğu ve bu enerjilerin kişilerin fizyolojisi ve psikolojisi üzerinde ne kadar etkili olduğu düşüncesinin gerçekliği benimsendi.

Hatta günümüzde kromoterapi adı verilen renklerle tedavi yöntemi bile geliştirildi.

Yazıya kısa bir ara vererek, Melike Kara’nın çalışmalarına göz atmaya ne dersin?

Hemen linke tıkla!

Renklerin enerjisi
Düş, 29 x 21

Kromoterapi Nedir?

Kromoterapi, aynı zamanda renklerle yapılan şifalanma, dinginleşme anlamına da geliyor.

Bu tedavi yöntemi, renklerin insanlar üzerindeki iyileştirici gücünü kullanarak hem ruhumuzu besler hem de vücudumuzu dengede tutmaya yardımcı olur.

Renklerin sahip olduğu bu muazzam enerjiden faydalanarak uygulanan kromoterapi sayesinde kendimizi daha mutlu ve rahat hissederiz.  

Çakra ve Renkleri

Gökkuşağında 7 rengimiz vardır ve aynı zamanda 7 çakramızın renkleriyle ilişkilidir.

Yani gökkuşağındaki renklerle çakra renklerimiz aynıdır diyebiliriz.

Renklerin enerjisi olduğunu biliyor muydunuz?

Her çakramızın enerji alanı farklıdır ve hayatımızdaki denge alanımızı gösterir. Etrafınızda hangi renk fazla ise bu yaşamınızda eksikliğini hissettiğiniz, ihtiyacınız olan enerji anlamına gelebilir veya farkında olmadan bilinçaltımızdaki derin istek ve düşünce durumlarını gösterebilir.

Renkler beynimizin sağ kısmıyla bağlantılı olup duygular, içgüdü ve yaratıcılık alanımızla ilişkilidir. Aslında renkler duygu durumlarımızın dışarıya yansımasıdır.

Renklerin Enerjisi

Mutlu olduğumuzda daha parlak, sıcak ve canlı renkler tercih ederiz. Karamsar olduğumuzda ise bu, yerini soğuk ve koyu renklere bırakır.

Ruhumuzun ihtiyacı olan renkleri, kıyafet seçimlerinde ya da mekanlarımızda  kullandığımız objelerle hayatımıza pozitif enerjilerini çekebiliriz.

Bir sonraki yazımda renk analizi yapıp, size iyi gelecek rengi bulmanıza yardımcı olacağım…

Sanatyapıyo’da online alışveriş keyfi için hemen tıkla!

Melike Kara

2012 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim bölümünden mezun oldum. Modern temelli sanatçı olarak, becerilerimi ve yaratıcı sürecimi geliştirirken duyguların ritmini yakalamak için soyutun görsel dilini imgelerle keşfediyorum. Gökyüzünden, yaşam sembollerinden, hikayelerden ve hayal gücümden ilham alarak duygu ritimlerinin değişkenliğini eserlerime yansıtıyorum. 2013 yılından beri sanatsal çalışmalarıma devam etmekteyim. Karma sergilerim haricinde yurtiçi ve yurtdışı online platformlarda da satışlarım devam etmektedir. Karma Sergiler 2012- Exlibris-Çimenlik Kalesi, Çanakkale 2022- Mist-Luna Sanat Galerisi, İstanbul 2022- Possible-Galerie D'art La Visione,İstanbul 2022- In The Deepest Ocean-Luna Sanat Galerisi, İstanbul 2022-Nuans-Bahariye Sanat International Online Art Exhibition, İstanbul 2022-Empathızıng-Pinelo Art Galleri,Varna-Bulgaristan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close